Dagens menu stod på
hjemmelavet vegetarisk lasagne.
Min kæreste og jeg fandt en masse opskrifter på vegetarisk lasagne på nettet, men der var ikke én der 100% faldt i vores smag, så vi brugte standard ingredienser og biksede selv resterende sammen.
Retten består af:
8-12 fuldkorns lasagne plader
½ L. mornay-sauce fra karoline's køkken (4%)
1 løg (skåret i tyndeskiver)
6 fed hvidløg (presset) tilsæt mere eller mindre efter smag
130g rød pesto (en lille bøtte)
2 - 2½ spsk ekstra jomfru oliven olie
1 dåse flået tomater (hvor tomaterne tages fra)
8 gulerødder
1½ frisk rødbede
Frisk basilikum
Revet ost
Fremgangsmåde:
Stil ovnen på 180 grader alm. ovn.
Skær løget, skræl og riv gulerødderne, skræl og riv rødbederne og put det hele i en skål.
Tilsæt pesto, olien, pressede hvidløg samt salt og peber og bland det godt sammen.
Find en bradepande frem, og beklæd den med bagepapir.
Hæld alt indholdet fra skålen ud på bradepanden og bag det midterst i ovnen på 180 grader, 10min.
MENS det i ovnen bager, hældes de flået tomater ned i den skål som man lige har brugt, selve tomaterne maser man saften ud af, ned i skålen, og smider selve tomaterne ud.
Når det i ovnen har bagt færdigt, hældes det tilbage i skålen med tomat saften.
Find et ildfast fad frem, og hæld et tyndt lag af fyldet i bunden, derefter hældes der lidt mornay-sauce ind over, og så ligges der basilikum og så skal der ligges 4 fuldkorns plader. Gentag dette til der ikke er mere.
Bag lasagnen ved 180 grader alm. ovn 30min. (midterst i ovnen).
Når lasagnen har bagt i 30min tages den ud, og der drysses ost ud over den.
Bag ydligere 10min.
(Pynt evt. med lidt frisk basilikum)
Velbekomme!
Vi blogges!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar